Loading...
Partners2018-09-01T12:08:58+00:00

Heeft u projectondersteuning nodig?

NEEM CONTACT OP

Groothandels prijzen

Voor vaste installateurs hebben we kortingscondities die vergelijkbaar zijn met de bekende groothandels. Qua service blinken we uit in voorraad, service en ondersteuning. We houden altijd rekening met de huisinstallateur als we direct betrokken zijn of vraag krijgen vanuit een eindgebruiker.

Voor grote projecten is er na projectregistratie een aanvullende korting mogelijk. Dit is voor de eerste installateur die een project bij ons aandraagt.

Ondersteuning

Wij ondersteunen de installateurs met lichtplannen, gemak bij de montage door bij de assemblage van armaturen al mee te denken én eventuele financiering van de verlichting.

Levering

Franco in Nederland door onze transporteur. De goederen worden eenmaal op locatie aangeboden tussen 8.00 en 18.00 uur. Afhankelijk van het volume en de afspraken in een project is er verpakking per armatuur of bulkverpakking, waardoor de montage in het project aanzienlijk sneller verloopt én er minder afval is.

Afhalen kan ook na afspraak in ons magazijn in Culemborg.

Vaste accountmanager

Dennis Versluis is uw vaste aanspreekpunt bij vragen en projecten voor BLS Lighting. Hij informeert u daarnaast ook over de levertijden, komt eenmaal per jaar met gebak en geeft de kortingen af voor grote projecten.

Betaling

Na goedkeuring kredietacceptatie binnen 30 dagen na levering, tegen 2% rente op 60 dagen na levering. Zonder krediet goedkeur op limiet, of in een gedeeltelijke vooruit betaling. Bij betaling binnen 8 dagen na levering is er een factuurkorting van 2%.

Standaard grote voorraad, snelle levering gegarandeerd!

Doordat de assemblage in Nederland is, hebben we een voorraad van haf fabricaten in Culemborg. De standaard voorraad artikelen voor de UniqueFit en SimpleLight zijn 80Watt, en worden middels en driver gedimd naar het gewenste vermogen. De Tridonic drivers komen uit Duitsland en zijn snel leverbaar. Omdat er een assemblage is kunnen we in 90% van de gevallen binnen 5 dagen leveren. Heeft u een spoedopdracht is dit in de meeste gevallen binnen 48 uur mogelijk. Voor de Square kan dat zelfs op afhaal in Culemborg, 1 uur na order.

In Culemborg hebben we een standaard voorraad voor:
IP65 TubeLight – voorraad, inclusief snoeren en beugels
Square – vanaf Q2 – demo beschikbaar in 30*120 840
UniqueFit – vanaf Q2 – demo beschikbaar in 840/965 WB 60W
SimpleLight – vanaf Q2 – demo beschikbaar in 865 60W
Longboy – Special, geen standaard voorraad. Demo beschikbaar 120W 840.
Downlight – Diverse modellen op kleine voorraad.

Wij proberen om minimaal 50 armaturen van ieder op voorraad te houden, vaak is de voorraad >100 armaturen. Bij grote aantallen moeten we bestellen in de fabriek, houd rekening met levertijden van 6 tot 8 weken.

Standaard maatwerk

Geen project is gelijk, en daarom bieden we voor installateurs extra service. Onder andere de volgende mogelijkheden:

Square paneel: 
Montage van connector snoer naar led paneel aan driver, montage van EU- of GST18 stekker aan driver
Monteren decentrale noodverlichting, zelftest en/of DALI
Monteren van Casambi/ Tridonic BasicDim Wireless module

UniqueFit:
Monteren decentrale noodverlichting van Tridonic, zelftest en/of DALI
Standaard levering met Wago connector voor montage in de draagrail
Monteren van Casambi/ Tridonic BasicDim Wireless module

SimpleLight:
Monteren van 2 meter draad aan armatuur, armatuur compleet geassembleerd geleverd. Alleen twee beugels monteren, armatuur in de beugels klikken, snoer aansluiten en klaar! Eventueel ook met EU- of GST18 connector.
Doorvoer bedraad voorbereiding – aan weerszijde een doorvoer thule maken, op de led board een doorvoer connector aan weerszijde van Wago voor zowel kern- als soepele draad.
Ingebouwde bewegingssensor (die mag u ons ook aanleveren, wij kunnen die alvast monteren in het armatuur)
Uiteraard noodverlichting en draadloze bediening mogelijk.

Garantie

BLS Lighting hanteert eenvoudige garantievoorwaarden. De belangrijkste eisen:

 • Maximale omgevingstemperatuur 35 graden, indien hoger aangeven bij bestelling. Dan nemen wij in de assemblage maatregelen om de hogere temperaturen van 5 jaar garantie te voorzien
 • Geen beperking op branduren
 • >20% lichtterugval binnen 5 jaar is volledige garantie
 • Altijd 5 jaar garantie
 • Optioneel tot 11 jaar garantie voor UniqueFit, Square en SimpleLight. Daar komen Tridonic drivers in met 100.000 uur. Aanvullende garantie tegen meerprijs.
 • Gratis verzending voor nieuwe armaturen, tegen gereduceerd tarief uitwisselen van defect armatuur.
 • Garantie is wisseling voor armatuur of driver. Een armatuur kan worden voorzien van nieuwe componenten als er sprake is van een product verandering.

Kwaliteit

De armaturen worden in China als haf fabricaat gemonteerd en naar Nederland verstuurd. In Nederland is de eindassemblage, waarbij een 100% controle is voor de geleverde goederen. Alle armaturen die wij versturen, zijn getest.

Steekproefsgewijs worden de batches uit China in onze Research & Development afdeling gecontroleerd op spectrale eisen, normen en klantspecifieke wensen. Hiervoor heeft BLS Lighting de beschikking over een donkere kamer met meetapparatuur, waaronder de spectrale meter JETI Specbos VIS 1201.

Lichtmanagement

Bijna alle armaturen zijn leverbaar als DALI dimbaar. DALI is een gestandaardiseerd protocol wat meerdere merken gebruiken. In de basis bedraad, 2-aderig met maximaal 64 deelnemers per lijn. Omdat lichtmanagement verder gaat dan het ontwikkelen van armaturen, en een compleet andere manier van productontwikkeling vraagt, heeft BLS Lighting een samenwerking met Zumtobel en Helvar voor een lichtmanagement systeem. Zo kunnen we altijd een passende oplossing bieden voor uw daglichtafhankelijke regeling, dimmen op beweging en/of een tijds- en kalender schakeling.


Afb: Lichtmanagement voor Mercedes-AMG in Veghel

Bekabeld lichtmanagement

De basis is een bedraad lichtmanagement. Niets zo betrouwbaar als koper is ons motto. Soms ontkom je er niet aan, daarvoor hebben we ook draadloze oplossingen (zie onder). Voor een bedraad systeem bieden we twee opties:

Helvar DigiDim:
Hiermee is ieder armatuur individueel te sturen middels een DALI voeding, en met een multisensor kunnen we dimmen op daglicht en beweging. Met een pulsdrukker of schakelaar kan men de verlichting bedienen, en een stemming inschakelen. Een stemming kan aan of uit zijn, of een daglicht afhankelijke stemming. Een stand-alone oplossing, dat wil zeggen dat de klant niet in staat is zelf aanpassingen te doen. Ook zijn de mogelijkheden beperkt dan een netwerk systeem. Ideaal voor een enkele ruimte.

Zumtobel Litecom:
Uitgebreid systeem voor lichtmanagement, voor meerdere ruimten en verdiepingen. Per router mogelijk om 3 DALI lijnen te gebruiken, meerdere routers zijn visueel te benaderen als één systeem. Voor de complexe omgevingen, of waarbij er de wens is zelf zaken te kunnen aanpassen. Een aantal mogelijkheden:

 • Dimmen op daglicht
 • Dimmen op beweging
 • TIjdschakelingen
 • Veegpuls
 • Alarmschakeling
 • Relaissturing
 • Zonwering aansturing/ bediening
 • Bediening via iPad, smartphone en webbrowser
 • Monitoring van decentrale noodverlichting
 • Human Centric Lighting
 • Hulp op afstand mogelijk

Dergelijke systemen gaan meer naar gebouwbeheer systemen, en daarmee is gebruiksvriendelijkheid een belangrijk goed. Wij zijn in de markt nog geen beter, gebruiksvriendelijker en stabieler systeem dan dit tegengekomen. Onze accountmanagers helpen u graag verder bij vragen.

Draadloze besturing

Bij bepaalde omgevingen, zoals parkeergarages, is het niet mogelijk of erg kostbaar om bedrading te monteren in een bestaande situatie. Dan kan het van waarde zijn om draadloos armaturen met elkaar te bedienen. Wij werken in deze gevallen met onderstaande partijen:

Tridonic BasicDimWireless/ Casambi
Een draadloze bediening. waarbij er een module bij een DALI driver geplaatst wordt. Bediening gaat via bluetooth, middels smartphone of tablet. Ieder armatuur moet een module krijgen, wat het al snel duur(der) dan een bekabelde oplossing maakt. Voordeel is dat het een universeel systeem is wat niet gebonden is aan het merk driver, het is goed compatibel met meerdere merken en daarmee heel flexibel. Er is nog steeds een programmering vereist, in tegenstelling tot het Active+ van Helvar.

Helvar Acive+
Dit is een draadloze oplossing van Helvar, en werkt alleen in combinatie met Helvar Active+ drivers. Hiermee is de oplossing niet voor ieder armatuur geschikt, zo heeft de 80Watt versie van de UniqueFit en SimpleLight 1700 mA nodig. Deze vermogens zijn (nog) te groot voor Active+. Het maximale wat nu leverbaar is zit op 50Watt, en daarmee zeer geschikt voor parkeergarages. Daar hebben we doorgaans geen grote vermogens nodig, omdat het vrij lage verdiepingen zijn. Bij dit Helvar systeem heeft elk armatuur een sensor voor daglicht en beweging, en is zelflerend. Hierdoor is programmeren niet vereist. Doorgaans heeft het zelflerende armatuur een proces van 60 tot 100 uur nodig, voordat de sensor zijn omgeving en omstandigheden heeft herkent. Fijn afstelling van de parameters kan middels een app.

Het Active+ uitgelegd van Helvar. 

Integratie van decentrale noodverlichting

Bij de Square, SimpleLight en UniqueFit is het mogelijk om geïntegreerde noodverlichting te bestellen. Uw voordelen:

 • Alle armaturen worden getest op autonomie
 • Met zelftest
 • Optioneel met DALI diagnose ondersteuning
 • Inclusief indicatie led (groen-rood)
 • Compleet gemonteerd en stekkerklaar aangeleverd

BLS Lighting monteert de noodverlichting altijd in het eigen R&D, waardoor de veiligheid van u en uw klanten gegarandeerd is. Alleen de noodverlichting die door ons gemonteerd is heeft behoud van garantie. Met de kern van BLS in het achterhoofd – alle armaturen zijn binnen drie minuten te monteren – werken we ook naar makkelijk onderhoud. De batterij zullen we zo veel mogelijk op makkelijk bereikbare plaatsen monteren.

Meer informatie over de uitvoeringen, klik hier.


Afb: Noodverlichting in de UniqueFit, per doos á 10 stuks.

Centrale noodverlichting

Voor centrale noodverlichting worden vaak armaturen gebruikt die een normaal- en noodbedrijf hebben. Hierbij heeft ieder noodarmatuur een normale functie, en zal bij spanningsuitval voorzien worden vanuit de noodcentrale van 216V DC. Het belangrijkste is dat de driver hiervoor geschikt is. Wij gebruiken voor de UniqueFit en SimpleLight de Tridonic drivers, die staan standaard op 15% DC niveau. Dit kunnen we verhogen, zodat in noodbedrijf tot 100% licht uit één armatuur komt. Hiermee reduceren we het aantal noodarmaturen, met een goedkopere installatie tot gevolg.

Informeer altijd wat de mogelijkheden en wensen zijn voor uw project. Ook dit kunnen we als maatwerk leveren, en zorgen dat alle stekkerposities al goed staan. Wederom gemak en een snellere montage voor uw project.

Product certificeringen

Alle armaturen van BLS Lighting hebben een CE keurmerk, en daarmee zijn ze vrij om verhandeld te worden in Europa. Omdat wij gebruik maken van samengestelde producten, zijn er op bepaalde componenten aanvullende keurmerken. Momenteel zijn we in overweging om de Square, SimpleLight en UniqueFit door de TÜV Rheinland te laten certificeren. Medio Q2 2018 verwachten we daar een uitslag over.

Personeel certificering

De accountmanagers van BLS Lighting zijn opgeleid door interne- en externe trajecten om u zo goed mogelijk te adviseren. Van onze medewerkers mag u verwachten dat:

 • Zij handelen uit klantbelang
 • Handelen volgens geschreven- en ongeschreven integriteitsnormen
 • Niet oordelen over concurrenten
 • Vakbekwaam zijn
 • Adviseert conform Bouwbesluit/Arbo, normeringen en gezond verstand.

De lichtplannen en ontwerpen worden uitsluitend door Harm Blokvoort vervaardigd, welke een opleiding heeft genoten voor het ontwerp programma DIALux en vanuit DIAL GmbH gecertificeerd is. Alle lichtplannen worden vervaardigd onder naam van zusterorganisatie Sterk in Led, welke gebonden is aan de gedragscode lichtberekening vanuit het onafhankelijke NSVV (Nederlandse Stichting Voor Verlichtingskunde).

Daarnaast is Harm Blokvoort gediplomeerd noodverlichting deskundige, waarmee alle noodverlichting langs zijn bureau moeten alvorens het advies naar de klant komt.

Referentie actie:

Deel uw projectfoto’s en we verzorgen bier en bitterballen op de vrijdag middag borrel!

Wij zijn er om te helpen.