Loading...
Over ons2018-09-01T09:57:33+00:00

Alle armaturen: montage <3 minuten. Beloofd.

NEEM CONTACT OP

De oorsprong van BLS Lighting

BLS Lighting is ontstaan vanuit een splitsing met zusterbedrijf Sterk in Led. Harm Blokvoort is in 2013 begonnen met een consumenten webshop voor verlichting. In 2014 kwam er veel vraag van bedrijven, en heeft zich in dat jaar verdiept in de technieken voor aansturing (lichtmanagement), noodverlichting en en een omscholing gedaan. In de jaren daarna zijn er merken aangesloten bij het concept van onafhankelijke lichtadvies, directe inkoop en uitsluitend levering door fabrikanten. Doordat Harm met een eigen team zorgde voor acquisitie, lichtontwerp, projectbegeleiding en nazorg hoeft de leverancier alleen de spullen te verzenden. Dat resulteerde in OEM condities bij veel (internationale) leveranciers.

Door deze onafhankelijkheid zag Harm ook kansen in de markt, zoals het universele lichtlijn armatuur. Daar kwamen al snel de problemen met led panelen bij, die bij Chinese import vaak van slechte kwaliteit waren. Met uitval, kromtrekken of bruine vlekken tot gevolg. Met de bestaande relaties in de markt, zowel op elektrotechnisch als lichttechnisch vlak, is BLS Lighting als productie bedrijf in de markt gekomen. Met een duidelijk doel: alle armaturen zijn binnen 3 minuten te monteren.

Iedereen zegt dat ze kwaliteit leveren. Iedereen zegt dat ze lang meegaan. Maar als we ons aan de belofte van BLS Lighting houden, gaat dat een niveau verder. Een montagetijd van 3 minuten haal je alléén met stevig kunststof bakken, zoals de IP65 opbouw armaturen. Dat heeft niets met de levensduur van de led te maken, wel met kwaliteit.

Research en Development

De ontwikkeling en het testen van armaturen gebeurt voornamelijk in China, bij de fabriek. In Nederland hebben we een eigen controle afdeling, voorzien van een Specbos VIS voor spectrale metingen. Hiermee doen we per batch steekproefsgewijs de controle van armaturen die in Europa worden verkocht. Controle op kleurechtheid, onderlinge afwijking in opbrengst, kleur, opgenomen vermogen en spectrale waarden. Voor het nameten hebben we een donkere ruimte ingericht, voorzien van gekalibreerde meetapparatuur (tot de temperatuurmeter aan toe).

In Nederland doen we de ontwikkeling van de noodverlichting, assembleren we de sensoren op de armaturen, monteren we drivers en doen we de maatwerk opdrachten. Assemblage gebeurt bij grote orders in een sociale werkplek omgeving, bij kleine orders bij onze werkplaats in Culemborg.

Reseller programma

BLS Lighting hanteert voor wederverkopers en installateurs aantrekkelijke kortingen. Hierdoor is ook de installateur niet meer gebonden aan de dure, originele fabrikanten. Voornamelijk zijn daar kansen voor de UniqueFit (het universele lichtlijn armatuur), de SimpleLight (IP65 opbouw) en Square. Daarnaast wordt de TubeLight aangeboden aan leveranciers van hefbruggen en werkplaats toebehoren.

Ondanks de verbinding tussen beide bedrijven doet Sterk in Led de inkoop gewoon bij BLS Lighting. Beide bedrijven moeten voldoende marges behalen om financieel gezond te blijven. Dat maakt dat Sterk in Led niet per definitie een beter aanbod kan neerleggen dan uw installateur. Wij werken met prijsafspraken naar installateurs en voor grote projecten zijn er aanvullende projectkortingen mogelijk. Informeer naar de actuele prijzen voor meer informatie.

Product certificeringen

Alle armaturen van BLS Lighting hebben een CE keurmerk, en daarmee zijn ze vrij om verhandeld te worden in Europa. Omdat wij gebruik maken van samengestelde producten, zijn er op bepaalde componenten aanvullende keurmerken. Momenteel zijn we in overweging om de Square, SimpleLight en UniqueFit door de TÜV Rheinland te laten certificeren. Medio Q2 2018 verwachten we daar een uitslag over.

Personeel certificering

De accountmanagers van BLS Lighting zijn opgeleid door interne- en externe trajecten om u zo goed mogelijk te adviseren. Van onze medewerkers mag u verwachten dat:

  • Zij handelen uit klantbelang
  • Handelen volgens geschreven- en ongeschreven integriteitsnormen
  • Niet oordelen over concurrenten
  • Vakbekwaam zijn
  • Adviseert conform Bouwbesluit/Arbo, normeringen en gezond verstand.

De lichtplannen en ontwerpen worden uitsluitend door Harm Blokvoort vervaardigd, welke een opleiding heeft genoten voor het ontwerp programma DIALux en vanuit DIAL GmbH gecertificeerd is. Alle lichtplannen worden vervaardigd onder naam van zusterorganisatie Sterk in Led, welke gebonden is aan de gedragscode lichtberekening vanuit het onafhankelijke NSVV (Nederlandse Stichting Voor Verlichtingskunde).

Daarnaast is Harm Blokvoort gediplomeerd noodverlichting deskundige, waarmee alle noodverlichting langs zijn bureau moeten alvorens het advies naar de klant komt.

Wij zijn er om te helpen.